Centrul de studii vizuale 

Cu focus pe analiza naturii și culturii ca forme de cunoaștere, CSV (Centrul de studii vizuale) este un artist-run space care își propune să treacă dincolo de aparențe și de simpla reprezentare estetică, adâncindu-se în biologie, istorie naturală, etologie și etică, ecologie și evoluție pentru a sintetiza informația relevantă despre viu prin artă.
CSV și-a deschis porțile pe 4 iulie 2022, în București, pe strada Măcelari 1, cu rezidența unui grup de masteranzi de la Universitatea Națională de Arte, care au avut acces la microscoape, aparatură foto-video, cărți și resurse științifice, precum și la însoțirea oferită de artiști, cercetători și specialiști în mediu: Eliza Căuia (Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură), Ana-Maria Prelipcean (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice), Dan Vezentan (artist interesat de limbajul agriculturii în relație cu omul), Dragoș Neagoe (artist-apicultor), Valentin Sălăgean (Greenpeace România), Ruben Iosif (Conservation Carpathia). Lor li se alătură în această expoziție masteranzii în rezidență Nuriye Gursoy, Georgiana Lăpușneanu, Oana Sas, Gabriel Demeter și Iulian Florea.
CSV este un proiect inițiat de Cătălin Rulea (artist și muzician interesat de morfologia pădurilor) și curatoriat în 2022 de Cristian Neagoe (specialist în comunicare la Greenpeace și povestaș care a migrat din cultură spre natură).

CSV este susținut de Greenpeace România, Universitatea Națională de Arte București, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa și Administrația Fondului Cultural Național.

Centrul de studii vizuale își ține porțile deschise pentru cei interesați de intersecțiile dintre arte și științele vieții, dintre ecologie și etică, dintre ecosofie și estetică. Pentru a programa o vizită, vă invităm să trimiteți un mesaj.